Trouwkaarten I Zelf online je trouwkaart maken | Zo Joann (2024)

Trouwkaarten ontwerpen

Trouwkaarten zien sommige als de kers op de taart. Zonder trouwkaart is een bruiloft niet compleet. Een mooie kaart geeft een kleine preview van hoe jullie trouwdag eruit komt te zien qua sfeer maar geeft ook informatie over de indeling van de dag. Eigenlijk zou je een trouwkaart kunnen zien als een uitnodiging voor jullie trouwdag.

Trouwkaarten makenin 8-stappen

Wil je jullie trouwkaart zelf maken? Leuk! We hebben blanco kaarten die je helemaal zelf kunt bewerken. Hoe werkt het?

  • Bepaal vooraf of je een kaart met of zonder foliedruk wil
  • Kies een kaartvorm die je mooi vindt. Ga je voor staand of toch liever liggend?
  • Voeg een persoonlijke tekst toe
  • Optioneel: Trouwkaart met foto. Voeg een eigen afbeelding toe of kies een attribuut uit onze beeldbank
  • Sla je kaart op in je account
  • Kies een formaat
  • Selecteer een mooi papiersoort en bijpassende kleur envelop
  • Bestel een proefdruk
  • Controleer de proefdruk. Staan er spelfouten op de kaart? Is alle tekst goed leesbaar? Zijn alle gebruikte onderdelenscherp? Ben je tevreden met de gebruikte kleuren, het formaat, gekozen papiersoort en eventuele extra's bij de trouwkaart?
  • Optioneel: Pas de proefdruk aan en bestel een nieuwe proefdruk
  • Tevreden over de proefdruk? Bestel je uitnodigingen

Trouwkaart kiezen

Tijdens de voorbereiding van jullie trouwdag dienen er veel keuzes gemaakt te worden. Je trouwjurk, wel of geen sluier, locatie, hoeveel gasten nodig je uit? Maar ook: welke trouwkaart willen jullie? Gaan jullie voor een kaart volgens de laatste trends, een eigen ontwerp, troukaarten met foto of toch een kaart zonder foto? Of kies voor onze mooie stapelkaarten waarbij alle kaartjes dezelfde stijl hebben.

Tips perfecte trouwkaart ontwerpen

Om het kiezen van jouw trouwkaart makkelijker te maken, zou je het volgende kunnen doen:

Pinterest is your best friend

Maak een Pinterest Bord met kaarten die je mooi vindt. Na een paar pins zie je snel welke stijl je het meeste aanspreekt. Tip: Op mijn Pinterest vind verschillende borden met trouwinspiratie zoals kleuren thema's, fotografie en kaarten.

Gebruik Instagram

Gebruik Instagram: Op Instagram zijn veel foto's te vinden die je inspiratie kunnen geven voor jullie trouwdag. Als je in het zoekveld van Insta #trouwkaart #trouwkaarten #trouwdag #trouwen #wedding #weddings #weddingstationary #weddinginvitations of #weddinginvite kom je heel veel inspirerende posts tegen.

Tip: Rechts onder een Insta post vind je een soort vlaggetje. Hiermee kun je foto's opslaan in je account. Net zoals op Pinterest kun je op Instagram verschillende borden aanmaken, Je zou dus een apart bord kunnen aanmaken voor je trouwkaarten maar bijvoorbeeld ook voor je trouwjurk en trouwtaart. Als je toch op Instagram zit, vergeet mij niet te volgen op mijn speciaal aangemaakte trouw account waar ik mijn inspiratie met jou deel

Naast inspiratie zoeken op Pinterest en Instagram zou je jezelf de volgende vragen kunnen stellen:

  • Wat wordt de sfeer van jullie bruiloft? Maken jullie gebruik van een themakleur? Geven jullie de voorkeur aan een chique of meer een boho-festival sfeer? Welke dresscode geldt er? Wordt de locatie aangekleed met veel (droog)bloemen?
  • Wanneer trouwen jullie? Bij een bruiloft in de zomer past een ander soort uitnodiging dan bij een bruiloft in de winter bijvoorbeeld.
  • Wil je echt iets unieks? Kies dan voor een trouwkaart met folie. Als je jullie namen laat drukken in folie, ontstaat er een originele trouwkaart.

Stijlvolle trouwkaarten maken

Wil je zelf stijlvolle trouwkaarten maken? Dit kan. Op Zo Joann hebben we een handige editor waarmee je heel makkelijk je eigen kaarten kunt maken. Kies je favoriete kaart uit onze collectie trouwkaarten. Open de het trouwkaartje in onze editor en vervang de voorbeeldgegevens door jullie eigen gegevens. Wil je de kaart personaliseren? Vervang dan de achtergrondkleur door de themakleur van jullie trouwdag. Of laat een mooie foto van jullie afdrukken op een fotolabel en bevestig deze met een paperclip of touwtje aan jullie kaart.

    Originele trouwkaarten

    Ben je zelf niet heel creatief maar wil je wel een originele trouwkaart? Kies dan een bestaand ontwerp van mijn site. In onze editor kun je heel eenvoudig zelf het volgende aanpassen:

    • Achtergrondkleur
    • Lettertypes
    • Kleur van de tekst
    • Grootte van de tekst
    • Voeg eenvoudig attributen toe, verplaats of verwijder ze
    • Voeg een mooie foto van jullie toe of nog leuker, plaats een foto op een fotolabel en bevestig deze met een paperclip aan jullie trouwkaart

    Heb je een kaart gezien waarvan je de vorm wilt wijzigen? Dus stel je hebt een liggende trouwkaart gezien die je liever staand wil hebben? Geen probleem. Neem contact met ons op en wij passen het voor je aan.

    Open deze in onze editor en pas zelf de achtergrondkleur aan, voeg attributen toe uit onze beeldbank of verwijder attributen van de kaart, wijzig de lettertypes, kleur van de letters of voeg een leuke foto toe.

    Trouwkaarten met goudfolie

    Als het goed is trouw je maar één keer in je leven. Geef je maar 1x het jawoord en maak je maar 1x trouwkaarten. Maak van jullie kaart iets bijzonders door voor een trouwkaart met goudfolie te kiezen.

    Goudfolie geeft een kaart net dat beetje extra. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om jullie namen in goudfolie te laten drukken, de trouwdatum of een lief hartje. Naast goudfolie kun je bij Zo Joann ook kiezen voor zilverfolie, koperfolie, zwart folie of rosefolie. Heb je een kaart gezien op onze site, waar geen folie op staat? Mail ons, wij passen de kaart graag voor jullie aan.

    Trouwkaart met foto maken

    In mijn collectie heb ik kaarten met en zonder fotoframe. Kies je een kaart waar een voorbeeldfoto op staat afgebeeld? Vervang dan de foto door jullie eigen foto. Is jullie keus gevallen op een kaart zonder foto? Druk de foto dan af op een foto label. De foto kun je met een touwtje, lintje, splitpen of paperclip aan de kaart bevestigen.

    Trouwkaart mooi verzenden met sluitzegel

    Bij een bruiloft draait het naast jullie liefde om kleine details. Details zorgen voor net dat beetje extra. Extra sfeer of een extra wauw-effect. Met jullie trouwkaart kun je dat extra wauw-effect al creëren door de enveloppe dicht te plakken met een mooie sluitzegel. Je kunt bij ons kiezen uit onze standaard collectie sluitzegels of nog leuker, een sluitzegel op maat! Met een sluitzegel op maat, heb je een sluitzegel die past bij jullie kaart. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld jullie namen of initialen op de sluitzegel te laten drukken.

    Veel gestelde vragen over trouwkaarten

    Wanneer trouwkaarten sturen?

    Trouwkaarten verstuur je 6 tot 8 weken voor de bruiloft. Als je de kaarten op donderdag post, dan hebben jullie gasten ze vrijdag in huis. In het weekend kunnen ze dan rustig jullie huwelijksuitnodiging lezen.

    Wat kosten trouwkaarten?

    Wat jullie trouwkaarten kosten is afhankelijk of je wel of geen foliedruk kiest, gekozen formaat, vorm, papiersoort, envelop, aantal en extra's. Je kunt de prijs van jullie favoriete kaart bereken met onze prijscalculator. De prijscalculator vind je op de productpagina van de kaart zelf, of als je de kaart hebt opgeslagen in je account.

    Hoe trouwkaart in envelop?

    Trouwkaarten stop je zo in de envelop dat je bij het openen meteen de voorkant ziet. De voorkant van de kaart gaat dus naar de voorkant van de envelop. Hebben jullie een dubbele kaart? Stop deze met de vouwlijn naar beneden in een envelop. Hiermee voorkom je dat je kaart per ongeluk kapot scheurt als je de envelop open maakt.

    Meer producten van Zo Joann

    Wist je dat we naast trouwkaarten ook leuke geboortekaartjes, geboortekaartjes meisje, geboortekaartjes jongen, geboortekaartjes tweeling,Save the Date kaarten, trouwhuisstijlen, labeltjes, paperclips, touwtjes, sluitzegels en pocketfolds hebben? Zoek je een kaartje, maar kan je niet vinden wat je zoekt? Neem contact met ons op.

    Trouwkaarten I Zelf online je trouwkaart maken | Zo Joann (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Trent Wehner

    Last Updated:

    Views: 6638

    Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

    Reviews: 87% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Trent Wehner

    Birthday: 1993-03-14

    Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

    Phone: +18698800304764

    Job: Senior Farming Developer

    Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

    Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.