Geboortekaartjes I Zo Joann (2024)

Geboortekaartjes

Zwanger? Gefeliciteerd!! Eén van de leukste dingen om te doen tijdens je zwangerschap is een geboortekaartje maken. Uren op Instagram, Pinterest en internet zoeken naar dat ene perfecte kaartje. Geboortekaartjes maken zorgt dat je tastbaar met de baby bezig bent. Je ziet zijn of haar naam wellicht voor het eerst op papier staan. Hoe tof is dat?

Geboortekaartjes maken - 10 tips

- Kies je favoriete geboortekaartje en vervang de voorbeeldgegevens
- Wil je iets unieks? Voeg dan goudfolie, zilverfolie of koperfolie toe
- Maak het geboortekaartje compleet met labeltje met een mooie tekst of foto van jullie baby
- Kies een bijpassende kleur envelop
- Bestel een echte proefdruk
- Tevreden over het formaat? Bestel alle enveloppen vooraf.
- Bestel 10% extra, mocht je een schrijffout maken dan hoef je niet te krassen op de envelop
- Woon je in België? Bestel vooraf dan ook vast bijpassende doopsuikers en verpakkingen
- Doopsuikers en enveloppen kun je eenvoudig personaliseren met een sticker
- Is je kindje geboren? Pas de laatste gegevens aan en bestel geboortekaartjes

Geboortekaartjes jongen

Zwanger van een jongen? Bij Zojoann.nl vind je een mooie collectie met geboortekaartjes jongen voor jullie kindje. Je kunt kiezen uit hippe geboortekaartjes ontworpen volgens de laatste trends en modekleuren maar bijvoorbeeld ook uit stoere geboortekaartjes zoon voorzien van mooie statement prints kleuren en geboortekaartjes met foto.

Geboortekaartjes meisje

Geboortekaartje meisje in mooie romantische kleuren, met of zonder goudfolie, koperfolie of zilverfolie en opgeleukt met een hip labeltje, touwtje, echt strikje of houten vormpje. Bekijk onze collectie, kies je favoriete kaartje en maak hem helemaal eigen. Mocht je inspiratie nodig hebben, op mijn Instagram laat ik in verschillende posts en stories zien hoe je heel eenvoudig van een geboortekaartje iets super tofs kunt maken.

Geboortekaartjes tweeling

Eén kindje krijgen is een wonder maar een twee (of meer) kindjes tegelijk is helemaal bijzonder. We kunnen ons voorstellen dat je bij de eerste echo compleet in shock was. Hopelijk ben je inmiddels van de schrik bekomen. Speciaal voor jullie heb ik een collectie tweeling-geboortekaartjes ontworpen. We hebben geboortekaartjes voor eeneiige tweelingen en twee-eiige tweelingen: jongen - meisje tweelingen, meisje - meisje tweelingen en jongen - jongen tweelingen. Heb je op onze site een leuk geboortekaartje gezien voor een eenling die we niet in een tweeling geboortekaartje hebben? Wij passen het kaartje graag voor je aan. Als je van te voren een account aanmaakt op onze site en je favoriete geboortekaartje tweeling opslaat in je account en ons daarna mailt op serviceteam@zojoann.nl dan zetten wij daarna het aangepaste kaartje klaar in je account. Je kunt daarna het kaartje zelf personaliseren en bestellen.

Geboortekaartjes zelf maken

Zelf geboortekaartjes maken? Dat kan natuurlijk ook. Geboortekaartjes zelf maken is heel eenvoudig met onze ontwerptool. Hoe werkt het? - Kies een blanco kaart in jouw favoriete vorm - In onze ontwerptool vind je alles wat je nodig hebt om zelf geboortekaartjes te maken, zoals verschillende lettertypes, attributen (plaatjes), een kleurenpallet en een uploadtool zodat je zelf foto's of afbeeldingen kunt uploaden. - Ben je zelf grafisch vormgever en heb je een eigen bestand die je wilt gebruiken? Neem contact met ons op voor de exacte aanleverspecificaties.

Originele geboortekaartjes - DIY labels

Originele geboortekaartjes maken moeilijk? Niet met onze DIY labels. Met DIY labeltjes creëer op een eenvoudige manier een origineel geboortekaartje. Heb je in onze standaard collectie een geboortekaartje gezien en wil je daar originele geboortekaartjes van maken? Maak dan gebruik van onze DIY labels. DIY labels zijn labels waarop je bijvoorbeeld de foto van je kindje kunt plaatsen, de geboortedatum, naam van jullie kindje(s), een mooie tekst maar bijvoorbeeld ook kunt gebruiken als uitnodiging voor een kraamfeest. Het leuke is dat jij bepaald wat je op het label wilt zetten. We hebben een aantal voorbeeld labels gemaakt. Deze voorbeelden kun je heel eenvoudig zelf aanpassen. Je kunt de achtergrond bijvoorbeeld omkleuren, zodat er samen met geboortekaartje een mooie eenheid ontstaat. Extra mooi is een label met foliedruk. Je kunt het labeltje met een mooie paperclip of met een mooi touwtje bevestigen aan het geboortekaartje. Zelf originele geboortekaartjes make was nog nooit zo eenvoudig! Heb je inspiratie nodig? Kijk op mijn Instagram. Hier vind je de leukste inspiratie om originele geboortekaartjes te maken met DIY labels.

Geboortekaartjes goudfolie

Geboortekaartje met goudfolie zijn niet alleen mooi om te zien, ze zijn ook nog eens hip. Joanneke heeft verschillende stijlen geboortekaartjes gemaakt met goudfolie. Je vindt bijvoorbeeld geboortekaartjes met een effen achtergrond en daarop de naam in foliedruk. Hierdoor komt het accent van de kaart echt op de naam te liggen. Of wat dacht je van een geboortekaartje met een goudfolie regenboog? Of kleine goudfolie hartjes en sterretjes? Mocht je in onze standaard collectie een geboortekaartje hebben gezien zonder goudfolie, maar wil je bepaalde elementen in goudfolie willen, neem contact met ons op. Wij passen het ontwerp graag voor je aan!

Geboortekaartjes zilverfolie

Zilverfolie is de koele tegenhanger van het warme goudfolie. Zilverfolie is een echte allemansvriend. Net zoals bij goudfolie past het bij elke kleur en past het zich naadloos aan. Het zilverfolie wat wij bij Zojoann gebruiken ligt als een soort 3D-laag op het geboortekaartje. Jullie geboortekaartje krijgt hierdoor een mooie luxe uitstraling.

Geboortekaartjes koperfolie

Koperfolie, wie houdt er niet van? Koperfolie is prachtig met donkerblauw maar ook bij oudroze en de trendkleur van dit moment brick of roestbruin.

Geboortekaartjes roségoudfolie

Nieuw bij Zo Joann, geboortekaartjes met roséfolie! Roségoudfolie heeft een prachtige warme uitstraling die goed past bij de de trendkleuren brick en oud roze. We hebben verschillende geboortekaartjes op onze site met rosegoudfolie. We hebben kaartjes waarij de naam volledig in folie is gedrukt maar je kunt ook kiezen voor een geboortekaartje waarbij we subtiele roségoudfolie accenten hebben aangebracht.

Enveloppen vooraf bestellen

Als je baby straks is geboren wil je niets anders dan knuffelen. Bestel vooraf enveloppen - is ons advies. Je kunt tijdens je zwangerschap vast controleren of je alle adressen hebt en enveloppen schrijven en frankeren. Je kunt bij Zojoann kiezen uit veel verschillende kleuren zodat er altijd wel een envelop is die bij jullie kaartje past.

Inspiratie geboortekaartje

Ben je opzoek naar dat ene originele geboortekaartje maar zie je door het bos de geboortekaartjes niet meer? Ik, Joanneke van Zojoann geef je graag inspiratie wat je allemaal met een geboortekaartje kunt doen. De tijd dat je alleen een 'plat papieren geboortekaartje' verstuurde ligt achter ons. Je kunt van een geboortekaartje op zoveel verschillende manieren een leuk geheel maken. Op mijn Instagram geef ik je dagelijks inspiratie. Je kunt in de envelop bijvoorbeeld confetti stoppen. Zo wordt het ontvangen van geboortekaartjes heel feestelijk. Nog leuker is om je geboortekaartje een persoonlijk tintje te geven met een foto van jullie kindje. De foto kun je met een mooie paperclip bevestigen aan het babykaartje. Of wat dacht je van een geboortekaartje met ronde hoekjes? Om de geboortekaartjes ronde hoeken te geven heb je een pons nodig. Door de zachte organische vormen krijgt jullie kaartje gelijk een hele andere (lieve) uitstraling. Een mooie sluitzegel voorkomt dat je (vieze) enveloppen moet likken en maakt het geboortekaartje helemaal af.

Geboortekaartjes, wat staat erop?

Als je zwanger bent en daarna je kindje is geboren komt er zoveel op je af. Niet alleen je hormonen maar ook veel regelzaken. Het is in alle chaos makkelijk om iets te vergeten. Zoals, wat zet je op een geboortekaartje? Joanneke heeft de volgende checklist voor je gemaakt:

Checklist geboortekaartje

Check bij het opmaken van het geboortekaartje of het volgende erop staat:

- Naam - Geboortedatum - Contactgegevens - Optioneel: Lengte en gewicht - Optioneel: Bezoektijden - Optioneel: Cadeaulijst - Optioneel: Pamperrekening - Optioneel: Peetouders

Hieronder hebben we de items uit de checklist verder uitgewerkt inclusief aanvullende informatie en tips.

Naam

Naam of namen. Bedenk of jullie alleen de voornaam willen vermelden of ook de achternaam. Wil je alle aandacht op de naam vestigen? Laat de naam dan afdrukken in echt goudfolie, zilverfolie of koperfolie.

Geboortedatum

Naast de naam is de geboortedatum een belangrijk onderwerp op het geboortekaartje. Ook hier is het handig om te bedenken hoe je hem wilt weergeven op het kaartje. Ga je voor 7 juni 2024? Of toch liever voor 07-06-2025? Naast cijfers kun je er ook voor kiezen om de geboortedatum helemaal uit te typen: zeven juni tweeduizendvijfentwingtig

Contactgegevens

Als jullie kindje(s) geboren is, wil je die het liefst aan de hele wereld showen. Jullie baby is natuurlijk de mooiste en liefste van de hele wereld.Vermeld daarom jullie adres op het geboortekaartje. Niet alleen handig voor mensen die op visite willen komen. Ook voor de mensen die een kaartje willen sturen.

Naast het adres is het vermelden van een telefoonnummer handig. Je kunt jullie beide nummers vermelden maar bijvoorbeeld ook alleen het nummer van je partner. Mocht je een zware bevalling hebben gehad of je kindje een moeilijke start hebben, dan is het fijn dat iemand je grenzen bewaakt en alle appjes en belletjes beantwoord. De mensen die het dichtst bij jullie staan hebben beide nummers toch wel.

Lengte en gewicht

Deze gegevens zijn optioneel. Voor jezelf maar ook jullie omgeving vinden het vaak leuk om dit soort feitjes te weten. Tegenwoordig worden deze gegevens echter niet altijd meer standaard opgemeten na de geboorte. Soms wordt er vanuit visueel oogpunt gekozen om deze gegevens niet te vermelden.

Bezoektijden

Ook dit is optioneel. Kraamvisite is leuk maar het liefst wel als moeder en kind niet rusten. Vermeld daarom de rusttijden. Bijvoorbeeld tussen 13.00 - 15.00 en na 20.00.

Cadeaulijst

Ook dit is optioneel. In België is het heel gebruikelijk om op het geboortekaartje een link te vermelden naar een cadeaulijst met daarop jullie cadeauwensen. Zo voorkom je dat je dubbele cadeaus krijgt of cadeaus waar je wellicht niets aan hebt.

Pamperrekening

Wederom optioneel. In België is het gebruikelijk om het nummer van de pamperrekening te vermelden. In plaats van een cadeau storten mensen dan geld op de rekening van de baby. Dit gebruik is nog niet overgewaaid naar Nederland.

Peetouders

Optioneel: Mocht je kindje peetouders hebben vergeet deze dan niet te vermelden op het geboortekaartje.

Wanneer geboortekaartjes maken?

De meeste zwangeren gaan zich tussen de 16 - 20 weken oriënteren op het geboortekaartje. Rond deze periode is vaak ook het geslacht bekend waardoor je iets gerichter kunt zoeken. Kijk wat je mooi vindt. Hippe geboortekaartjes, stoere geboortekaartjes, geboortekaartjes met foto, botanische geboortekaartjes of toch liever iets heel anders? Als je op zojoann.nl een account aanmaakt kun je je favoriete kaartjes opslaan. Je kan deze dan aan je partner laten zien zodat jullie samen jullie favoriete kaartje kunnen uitzoeken. Je zwangerschapsverlof is een mooie periode om vooraf enveloppen te bestellen, schrijven en frankeren. Zorg dat je daarom voor die tijd weet welk formaat kaartje je wilt hebben en welke envelop.

Wie stuur je geboortekaartjes?

Dat mag je helemaal zelf weten. De meeste mensen sturen een geboortekaartje naar hun familie, vrienden, collega's en directe buren. Daarnaast kan je je sportvrienden, kennissen, eventuele vrienden van je ouders, de verloskundige of de gynaecoloog, of eventuele kerk geboortekaartjes sturen. Ons advies: Bestel 10% meer kaartjes dan je denkt nodig te hebben. Niet alleen handig voor het geval je toch nog iemand vergeten bent maar ook fijn voor het plakboek.

Wanneer geboortekaartjes bestellen?

Gemiddeld zien wij bij zojoann.nl dat geboortekaartjes binnen een dag na de geboorte worden besteld, zodat de babykaartjes kort na de geboorte in huis zijn. Mocht je een pittige bevalling hebben gehad of mocht je kindje te vroeg zijn geboren, dan kan je de geboortekaartjes ook later bestellen.

Wanneer geboortekaartjes sturen?

Ook dit mag je zelf weten. Sommige mensen kunnen niet wachten om hun baby aan de wereld te tonen en sturen de geboortekaartjes kort na de geboorte. Mocht je na de geboorte in een babybubbel zitten of mocht je baby een moeilijke start hebben dan kun je de kaartjes ook later versturen. De meeste mensen zien het geboortekaartje als een uitnodiging om op kraamvisite te komen. De mensen uit je inner circle weten sowieso wel dat jullie baby is geboren en waar jullie behoefte aan hebben qua kraamvisite.

Wat kosten geboortekaartjes?

Er is geen kant en klaar antwoord te geven op deze vraag. De prijs wordt bepaald door een aantal factoren. Namelijk:
- Aantal
- Wel of geen (dubbelzijdig) foliedruk
- Gekozen grootte
- Enkel of dubbel geboortekaartje
- Papiersoort. Voor onze luxe papiersoorten geldt een toeslag per geboortekaartje
- Wel of geen extra's zoals een labeltje, houten vormpje of echt strikje
- Gekozen envelop. Kies je voor een luxe envelop? Of toch een 'normale' envelop
- Kies je wel of geen bijpassende sluitzegel?

Al deze factoren hebben invloed op de prijs. Wil je van te voren weten wat jullie geboortekaartje kost? Doorloop het bestelproces tot het moment waar je kunt afrekenen. In de stappen daarvoor geef je door wat voor soort kaartje je precies wilt hebben. Ons systeem berekend vervolgens de juiste prijs.

Tekst geboortekaartjes

Regelmatig krijg ik de vraag op Instagram of ik nog een mooie tekst heb voor jullie geboortekaartjes. Speciaal voor jullie heb ik een paar blogs geschreven met daarin Christelijke teksten voor geboortekaartjes en Bijbelse teksten voor geboortekaartjes.

Alle stijlen geboortekaartjes

A

  • Alle geboortekaartjes

B

  • Babykaartjes
  • Ballon
  • Beer
  • Beige
  • Blauw
  • Bloemen
  • Bohemian
  • Boog
  • Botanisch
  • Broertje

C

  • Christelijke geboortekaartjes
  • Confetti

D

  • Dieren
  • Dochter

E

  • Echte strikjes
  • Echo
  • Enveloppen

F

  • Foliedruk

G

  • Geboorte aankondiging
  • Geboortebloem
  • Geboortebord
  • Geboortekaartjes met folie
  • Geboortekaartjes met foto
  • Geel
  • Gezin
  • Giraf
  • Goudfolie
  • Groen

H

  • Hartje
  • Hertje
  • Hippe geboortekaartjes
  • Houten geboortekaartjes
  • Houten kaarthouders

I

J

  • Jongens geboortekaartjes

K

  • Kaarthouders
  • Kalkpapier geboortekaartjes
  • Klassiek
  • Koperfolie
  • Kraamfeest
  • Kraft / Kartonlook
  • Krans

L

  • Labeltjes
  • Langwerpig
  • Leeuw
  • Lieve geboortekaartjes
  • Liggend
  • Lila
  • Lint
  • Lijntekening
  • Luxe geboortekaartjes

M

  • Maan
  • Meisje
  • Modern

N

  • Nieuwe geboortekaartjes
  • Neutraal

O

  • Olifant
  • Ooievaar

P

  • Paars
  • Paperclips
  • Pocketfolds
  • Poster van geboortekaartje
  • Poster gehele collectie

Q

R

  • Raambord
  • Raamsticker
  • Regenboog
  • Retro
  • Ronde hoeken
  • Romantische geboortekaartjes
  • Rosefolie
  • Roze

S

  • Silhouet
  • Sluitzegels
  • Sluitzegels op maat
  • Stansvorm geboortekaartjes
  • Sterren
  • Stippen
  • Stoere geboortekaartjes
  • Strikjes

T

  • Takje
  • Tijger
  • Touw
  • Tuinbord
  • Tweede kindje
  • Tweeling

U

V

  • Veertjes
  • Velvet look
  • Vierkant
  • Vogel
  • Voetjes
  • Vrolijk

W

  • Watercolour
  • Waslijn
  • Wieg
  • Winter
  • Wolk

X

Y

Z

  • Zelf geboortekaartjes maken
  • Zilverfolie
  • Zoon
  • Zusje
  • Zwart folie
  • Zwart wit
Geboortekaartjes I Zo Joann (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 5669

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.